STV | RVG | Prevencija i edukacija | Parodontologija | Estetska i konzervativna stomatologija | Protetika | Implantologija i kirurgija | Dječja stomatologija | Terapija straha | Ozonoterapija - infection control | Izbjeljivanje zubi | Zubni nakit | Posebna ponuda | Cjenik

Online videoskopska stomatologija

Ordinacija dentalne medicine Radionov > Usluge > Ozonoterapija - infection control

Ozonoterapija - infection control

Iako je ozon, kao elementarni plin atmosfere, dobro poznat još iz vremena Starih Grka, s njegovom se primjenom u terapijske svrhe započelo tek nedavno.

Zbog sposobnosti da, na mjestu svoje primjene, eliminira 98% bakterija, virusa i gljivica on postaje prvo i pravo sredstvo izbora u liječenju svih bolesti zuba i usne šupljine, posebice karijesa i danas sve učestalijih parodontnih oboljenja.

Ozon, također, oksigenacijom tkiva pospješuje njegovu regeneraciju, tj. obnovu, što uvelike ubrzava procese cijeljenja i smanjuje učestalost i intenzitet postoperativnih bolova.

Stoga se smatra da je ozonoterapija budućnost na samo svakodnevne stomatološke prakse već i cjelokupne medicinske skrbi.NAJČEŠČA PITANJA KOD OZONOTERAPIJE:

Što je ozon?

Ozon je atmosferski oblik kisika, formule 03 koji se prirodno pojavljuje u zemljinoj atmosferi. Ozon se također formira prilikom električnog izbijanja u kisiku pa se često stvara prilikom grmljavine. No medicinski ozon koji se može proizvoditi u uređajima ne smije se zamjeniti sa smog ozonom. Uređaj "OZONYTRON", firme MYMED klinički je testiran na visokim, priznatim učilištima u Europi i odobren za terapeutsku upotrebu ozona u stomatologiji.

Koja su svojstva ozona?

Ozon ima snažna oksidacijska svojstva i u vrlo kratkom vremenu uništava bakterije, viruse i gljivice u postotku od 99%. Osim toga ozon vrlo povoljno djeluje na oksigenaciju krvi, poboljšavanje cirkulacije i stimuliranje oksigenacije tkiva. Snažan je imunoregulator. Odavna je poznata njegova upotreba u industriji i medicini, a odnedavno i u stomatologiji.

Što je revolucionarno u liječenju karijesa sa ozonom?

Ozonom se tretira karijes u njegovom početnom stadiju i to bez upotrebe bušilice. Postupak traje svega 10-40 sekundi.

Za koga je postupak namjenjen?

Najviše koristi imaju djeca koju rodetelji uključe u program sustavne kontrole i praćenjastomatologa jer više nikada nemoraju doživjeti neugodna iskustva ili bol kod stomatologa. Terapija ozonom bit će za njih jedno pozitivno iskustvo. No i odrasli imaju mogučnost iskusiti blagodati ozonoterapije jer nikad nije kasno početi ozbiljno voditi brigu o svojim zubima.

Kada se koristi ozonoterapija u stomatologiji?

- kod liječenja afti
- herpesa
- gljivičnih oboljenja
- upalne bolesti zubnog mesa (gingivitis, parodontitis)
- liječenje kanala zuba
- u implantologiji i stomatološkoj kirurgiji
- sindrom bolnih zglobova

Dali je ozon pri upotrebi opasan?

Ne, jer instrument aparata omogućava preciznu aplikaciju samo i isključivo na dotični zub ili mjesto oboljenja čime postižemo terapeutsku dozu ozona i izbjegavamo eventualne nuspojave. Pored toga, vrijeme djelovanja ozona je jako kratko.

Dali je tretman jako skup?

Cijena jednog tretmana iznosi cca 25 eura, što je jeftinije od prosječnog ispuna zuba, a da ne spominjemo troškove liječenja zuba ili nadomještanje izgubljenog zuba S obzirom na bezbolnost i eliminaciju straha, cijena uistinu nije visoka.

Pronađi sadržaj

Prijašnje ankete

Newsletter

E-mail:

© 2008. Radionov - Stomatološka poliklinika

Vemax