Online videoskopska stomatologija

Ordinacija dentalne medicine Radionov > Novosti

Novosti

Centar za oralnu rehabilitaciju Radionov u partnerstvu s tvrtkom 3D ortopan od sada nudi usluge snimanja čeljusti i zubiju u dvije i tri dimenzije  s umanjenom dozom zračenja 70 do 90% u odnosu na klasične ortopane i dentalne CT uređaje.
Snimanje se obavlja uređajem Kodak 9000 3D. Jedna od osnovnih značajki Kodaka 9000 3D jest da je jednim uređajem moguće slikati dva tipa dijagnostičkih slika: ortopantomografe i 3D slike.
Ovaj jedinstveni uređaj opremljen je najnovijom generacijom sustava za slikanje DVT (digital volumetric tomography) koji omogućuje dobivanje i trodimenzionalne slike u visokoj rezoluciji, uz veliko smanjenje doze zračenja.


Ortopantomograf

Ortopantomografske slike (2D slike) su obično prvi korak pri mnogim pregledima i terapijama, jer daju iznimno preciznu sliku čeljusti, zuba i pripadajućih struktura.
Senzor koristi CCD tehnologiju za ortopantomografske slike, dok se za 3D slike koristi CMOS tehnologija.


3D uređaj

Trodimenzionalna digitalna slika daje vrlo detaljan i vjeran prikaz anatomije pacijenata koji se može analizirati iz svih kutova.
Treća dimenzija slike omogućava analizu visine, širine i dužine korjenskog kanala zuba, poziciju mandibularnog kanala te kvalitete i volumena alveloarne kosti.
Pomoću pripadajućeg programa može se planirati terapija sa različitim implatatima i kombinacije istih pohraniti u program. Uz svaku 3D sliku pacijent, a samim tim i stomatolog, dobiva program za obradu 3D slika, koji je preveden na hrvatski jezik.Pronađi sadržaj

Prijašnje ankete

Newsletter

E-mail:

© 2008. Radionov - Stomatološka poliklinika

Vemax